Saturday, March 14, 2009

Happy School Holiday!!!

Happy school holiday kepada semua guru n pelajar sekolah yang meraikannya especially to all teachers n student at SMK Seri Manjung..cuti-cuti jugak tapi homework jangan lupe..Hari ni Sabtu 1st day cuti sekolah...setelah menempuh long journey akhirnya selamat juga saya tiba bumi bertuah Pekan Nanas..Sampai je rumah terus jumpa n cium my 1st nephew yang selamat keluar dari perut ibunya beberapa hari yang lalu.  Baby boy yang belum punya nama nampaknya sudah berjaya membuka mata dan yang pasti dapat melihat dan merasai new life yang jauh berbeza dengan alam perut ibu yang agak kecil ruang lingkupnya...

Tadi sebelum balik jb, I went to Plaza Low Yat wif 'beeboo' temankan dia format laptop kesayangan yang telah dijangkiti virus filus benci..(dewa kata)..Tapi menurut firasat saya sendiri, laptop tu di format atas kesilapan dosa masa silamnya sendiri yang kurang berhati-hati ketika menerima tetamu yang menyinggah dan masuk ke dalam system..=p..jangan maraa ha..Hari ni kat Low Yat dok sebuk promotion celcom broadband..just rm 299..(cess!!cepat betul turun harga..rasenya dua bulan lepas saya beli rm 399..)tapi ok la..so far pakai celcom broadband takde banyak problems yang boley mendatangkan maraa coz agak laju jugak la..(agak berbaloi la ngan pakej Rm98 per month yang saya amek)..Haa..tadi adela juga beli sumthing kat Low Yat yang berharga Rm 32..that thing is a thumdrive 4G..alahai murahnya thumdrive skang..teringat mase sem 1 dulu..my 1st thumdrive brand kingstone 512MB dibeli dengan harga RM250..huhu..crazy..thats what we called 'fast technology' n semua ni ade kaitan dengan strategy business in technologies industry..dasyat kan?tak hairan la kalau dua tiga tahun lagi harga thumdrive sama mcm harga lolipop..huhu!k laa..x nak mengarut lagi..sebelum tu dikesempatan ni nak ucapkan salam takziah kepada Yuzze's famlies dan arwah atuk saudara saya iaitu allahyarham Abd Kadir Bin Chenggek yang keduanya telah meninggal dunia pada hari yang sama iaitu hari Jumaat 14 March 2009..Semoga Allah SWT mencucuri rahmat dan menempatkan arwah dikalangan hamba-hambanya yang beriman..InsyaAllah..Amin..

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete